Nici nu face o distincție între mușchi și grăsime.

A continuat

Din păcate, eforturile de slăbire nu vor elimina neapărat roata de rezervă. Pierderea în greutate tinde să se producă uniform pe întregul corp și nu poate fi direcționată către niciun depozit exact de grăsime, a remarcat Loos.

"Nu există nicio modalitate de a viza în mod specific acea grăsime de pe burtă," spuse Loos. "Nici măcar exercițiile precum slăbirile în picioare nu vă vor ajuta în mod special să pierdeți grăsimea din burtă."

Noul studiu a fost publicat online pe 24 aprilie în Analele de Medicină Internă.

Știri WebMD de la HealthDay

Surse

SURSE: Emmanuel Stamatakis, Ph.D., profesor asociat, Universitatea din Sydney, Australia; Ruth Loos, Ph.D., director, Programul de genetică a obezității și a trăsăturilor metabolice aferente, Institutul de Medicină Personalizată Charles R. Bronfman, Mount Sinai, New York City; 24 aprilie 2017, Analele de Medicină Internă Copyright © 2013-2018 HealthDay. Toate drepturile rezervate.

De Alan Mozes Reporter Ziua Sănătății

JOI, 24 septembrie 2020 (HealthDay News) — Câștigarea în greutate în jurul secțiunii mediane poate fi elementele pentru mult mai mult decât o criză de garderobă: poate semnala, de asemenea, începutul unei crize grave de sănătate.

Așa avertizează o echipă de cercetători canadieni și iranieni care a efectuat o analiză amplă a 72 de studii care au implicat peste 2,5 milioane de pacienți din întreaga lume.

"Am descoperit că excesul de grăsime din abdomen — numită grăsime centrală sau grăsime abdominală — este asociat cu un risc mai mare de deces decât grăsimea totală a corpului." a spus autorul studiului Tauseef Ahmad Khan. Este bursier postdoctoral la departamentul de științe nutriționale de la Facultatea de Medicină a Universității din Toronto.

Asta înseamnă că, chiar dacă alte zone ale corpului sunt în formă bună, odată ce grăsimea începe să se acumuleze în regiunea abdominală, riscul de a muri de moarte prematură crește, a remarcat Khan. Asa de "oamenii ar trebui să fie mai preocupați de talia lor, decât să se concentreze doar pe greutatea [generală] sau indicele de masă corporală," el a spus.

Khan și colegii săi au subliniat că indicele de masă corporală, sau IMC, a fost mult timp considerat standardul de aur pentru evaluarea stării de greutate a unei persoane.

Problema: IMC nu este precis. În primul rând, nu specifică exact unde se află excesul de grăsime pe corp. Nici nu face o distincție între mușchi și grăsime.

Așadar, echipa și-a propus să examineze rezultatele investigațiilor anterioare care au căutat legături între excesul de grăsime centrală și un risc crescut de a muri din orice cauză.

Studiile au fost efectuate între 1999 și 2019 de cercetători din Statele Unite, Canada, Europa, Australia, Brazilia, India, Indonezia, Japonia, China, Coreea, Iran și Tobago. Toți au implicat adulți cu vârsta de 18 ani și peste, cu pacienți urmăriți de la trei la 24 de ani.

Studii anterioare, a spus Khan, "au fost limitate la persoanele în vârstă sau doar la oameni care trăiesc în Occident. Studiul nostru, cel mai mare până în prezent, confirmă aceste rezultate la oamenii din întreaga lume."

Studiile revizuite au inclus cel puțin trei măsuri diferite pentru evaluarea grăsimii corporale. Unii au luat în considerare circumferința taliei, șoldului și/sau coapsei, în timp ce alții au calculat raporturile talie-șold/înălțime sau coapsă ale fiecărui individ. În unele cazuri, a fost inclus și un indice de grăsime corporală. Alții s-au concentrat pe "indicele formei corpului," o măsură unificată a înălțimii corpului, a masei și a circumferinței taliei.

A continuat

Prin aproape orice măsură, echipa a concluzionat că excesul de grăsime de pe abdomen a fost direct asociat cu un risc mai mare de deces prematur.

Anchetatorii au descoperit că pentru fiecare aproximativ patru inci de circumferință suplimentară a taliei, riscul de deces prematur crește cu 11%.

În același timp, însă, Khan a spus: "Studiul nostru arată, de asemenea, că dimensiunea șoldului și a coapsei au fost legate de un risc mai mic de deces." Mai exact, fiecare creștere de 2 inci a circumferinței coapsei a fost legată de o creștere de 18% cădere brusca în riscul de deces precoce.

De ce? pentru că "dimensiunea coapsei este un indicator al cantității de mușchi" o persoană poartă, nu grăsime, a spus Khan.

În contrast, "Grăsimea de pe abdomen este grăsimea care este stocată în jurul organelor din abdomen și excesul său este legat de colesterolul crescut, hipertensiunea arterială, bolile de inimă, diabetul și accidentul vascular cerebral. Prin urmare, a avea mai multă grăsime pe burtă poate crește riscul de a muri din cauza acestor boli," el a adăugat.

Deci, atunci când rochia sau smokingul nu se mai potrivesc, ce ar trebui să faci? Slăbește, a sfătuit el.

"Deși nu se poate ținti unde se pierde grăsimea, pierderea în greutate prin dietă și exerciții fizice va reduce, de asemenea, grăsimea de pe burtă," spuse Khan.

Lona Sandon este director de program în departamentul de nutriție clinică cu școala de profesii medicale de la Universitatea din Texas Southwestern Medical Center din Dallas. "Dacă doriți să pierdeți grăsimea [viscerală] de pe abdomen, primul pas este să vă urcați pe o bandă de alergare, bicicletă, eliptică sau curea pe role. Indiferent de preferința ta, transpirați bine," ea a spus.

"Exercițiile aerobice ajută la scăderea acestui tip de grăsime. Adăugați și un antrenament de rezistență acolo. Faceți acest lucru în câte zile din săptămână puteți. Cinci zile ar fi grozav," a sugerat Sandon.

"Al doilea pas, reduceți caloriile suplimentare în general," ea a spus. "Începeți cu zahărul și grăsimile adăugate și înlocuiți cu fructe și legume. Reduceți mărimea porțiilor. De asemenea, eliminați excesul de alcool."

Și a depune efort este cu siguranță o idee bună, având în vedere asta "grăsimea care se acumulează în burtă produce compuși inflamatori care cresc riscul de rezistență la insulină, diabet de tip 2 și boli de inimă," ea a adăugat.

A continuat

"Deci, da, răspunsul scurt este că profesioniștii din domeniul sănătății ar trebui să ia în considerare circumferința taliei și să o folosească ca indicator al grăsimii abdominale și să progreseze către obiectivele de reducere a grăsimii abdominale." spuse Sandon.

Khan și colegii săi și-au publicat concluziile online pe 24 septembrie în BMJ.

Știri WebMD de la HealthDay

Surse

SURSE: Tauseef Ahmad Khan, MBBS, doctorat, bursier postdoctoral, departamentul de științe nutriționale, facultatea de medicină, Universitatea din Toronto, Ontario, Canada; Lona Sandon, PhD, MEd, RDN, LD, director de program și profesor asistent, departamentul de nutriție clinică, Școala de profesii medicale, Centrul Medical de Sud-Vest al Universității din Texas din Dallas;BMJ, 24 septembrie 2020, online Copyright © 2013-2020 HealthDay. Toate drepturile rezervate.

20 iulie 2007 — Vrei să arzi grăsimile prin exerciții fizice? Odihna în timpul antrenamentului poate ajuta, spun cercetătorii japonezi.

Iată planul de fitness pentru arderea grăsimilor pe care l-au testat: faceți exerciții timp de 30 de minute, luați o pauză de 20 de minute și terminați cu încă 30 de minute de exerciții.

Acest lucru accelerează metabolismul grăsimilor chiar mai mult decât o oră solidă de exercițiu, notează cercetătorii, care au inclus Kazushige Goto, dr., de la departamentul de științe ale vieții de la Universitatea din Tokyo din Japonia.

Echipa lui Goto a studiat șapte bărbați sănătoși, activi fizic, care aveau, în medie, 25 de ani.

La laboratorul cercetătorilor, bărbații au pedalat cu biciclete staționare timp de o oră fără să facă pauze.

Într-o altă zi, au mers cu bicicleta staționară timp de jumătate de oră, s-au așezat pe un scaun și s-au odihnit 20 de minute, apoi au pedalat încă 30 de minute.

Spre comparație, bărbații au mai vizitat o dată laboratorul cercetătorilor doar pentru a se odihni o oră, fără să facă deloc exerciții.

Cercetătorii au monitorizat metabolismul grăsimilor și nivelurile hormonale ale bărbaților înainte, în timpul și după fiecare sesiune. După cum era de așteptat, o oră de odihnă pură a fost o greșeală când a fost vorba de metabolismul grăsimilor, în comparație cu efectele exercițiilor fizice de ardere a grăsimilor.

Dar odihna în timpul exercițiilor a accelerat metabolismul grăsimilor în timpul și după efort, în comparație cu o oră solidă de exerciții fără pauze.

Descoperirile, publicate recent în Jurnalul de Fiziologie Aplicată, poate însemna că, pentru a arde grăsimile, ar fi mai bine să îți rezervi o pauză pentru antrenamentele lungi.

Dar studiul a fost mic, iar bărbații nu erau începători în ceea ce privește exercițiile fizice, așa că cercetătorii plănuiesc să testeze teoria și la alte grupuri de oameni.

Între timp, dacă sunteți gata să începeți să faceți exerciții, consultați mai întâi medicul dumneavoastră.

Vizitează-ne Exerciții și fitness mesaj și adresați-vă întrebările expertului WebMD Rich Weil, MEd, CDE.

WebMD Health News Examinat de Louise Chang, MD la 20 iulie 2007

Surse

SURSE: Goto, K. Jurnalul de Fiziologie Aplicată, iunie 2007; vol 102: © 2007 WebMD, Inc. Toate drepturile rezervate.

De Robert Preidt

Reporter Ziua Sănătății

JOI, 28 aprilie 2016 (HealthDay News) — A avea mai multă mușchi și mai puțină grăsime reduce riscul de deces prematur la persoanele cu boli de inimă, sugerează un nou studiu.

Medicii ar trebui să încurajeze pacienții să facă exerciții de rezistență ca parte a unui stil de viață sănătos, mai degrabă decât să sublinieze și să monitorizeze pierderea în greutate, au sfătuit autorii studiului.

Pentru studiu, dr. Preethi Srikanthan de la Universitatea din California, Los Angeles, și colegii săi au analizat datele adunate de la peste 6.400 de americani cu boli de inimă.

Anchetatorii au descoperit că persoanele cu cantități mai mari de mușchi și niveluri mai scăzute de grăsime corporală erau mai puțin susceptibile de a muri din cauza problemelor cardiace sau din orice altă cauză decât cei din alte trei grupuri pe baza compoziției corpului. Grupele au fost: musculare reduse/grasime mare; scădere musculară/scăzută de grăsime; sau mare de mușchi/grosime grăsimi.

Deoarece persoanele cu mai mulți mușchi aveau mai multe șanse să aibă un indice de masă corporală ridicat (IMC, o măsurătoare bazată pe înălțime și greutate), descoperirile ar putea explica ceea ce se numește "paradoxul obezității," unde persoanele cu un IMC mai mare au rate mai mici de deces, au sugerat cercetatorii.

Rezultatele studiului arată importanța menținerii masei musculare pentru a reduce riscul de deces prematur, chiar și la persoanele cu risc cardiac mai mare, au spus autorii studiului într-un comunicat de presă al universității.

Potrivit Colegiului American de Medicină Sportivă, antrenamentul de rezistență — numit și antrenament de forță — se poate face cu produse obișnuite de uz casnic, de exemplu, ulcioare de lapte umplute cu nisip. Sau, oamenii pot folosi greutăți și gantere libere tradiționale, aparate de greutăți, tuburi elastice sau mingi medicinale. Consultați-vă însă medicul înainte de a începe orice program de exerciții, spun experții.

Concluziile au fost publicate luna aceasta în Jurnalul American de Cardiologie.

Știri WebMD de la HealthDay

Surse

SURSA: Universitatea din California, Los Angeles, comunicat de presă, 21 aprilie 2016 Copyright © 2013-2018 HealthDay. Toate drepturile rezervate.

3 ianuarie 2017 — Dacă încercați să vă gestionați greutatea, va trebui să vă îngrijiți metabolismul.

Metabolismul, în special metabolismul în repaus, este motorul corpului. Este energia pe care o ardeți doar pentru a vă menține inima să bată, plămânii să respire și celelalte organe să funcționeze.

Mituri ale metabolismului

Mâncatul mai des îți va stimula metabolismul? Un expert își asumă trei convingeri comune.

Cu excepția cazului în care ești un atlet de elită, metabolismul în repaus reprezintă 60% până la 75% din toate caloriile pe care le ard în fiecare zi și variază foarte mult de la persoană la persoană.

Dacă numărați caloriile, cunoașterea metabolismului în repaus vă poate ajuta să vă dați seama cât de mult puteți mânca fără să vă îngrășați.

Persoanele care au o rată metabolică ridicată în mod natural pot mânca mai mult, fără să se îngrașă, decât persoanele care ard calorii într-un ritm mai lent.

Sună grozav, nu? Ai acest motor minunat cu ardere internă care arde sute de calorii pe zi, fără să fii nevoit să faci o singură intervenție.

Acum, veștile proaste: este greu să-ți stimulezi metabolismul de odihnă mult peste punctul său de referință natural, deși este posibil să-l încetinești.

Iată ce a arătat știința că poate afecta capacitatea ta de a pierde în greutate și de a nu pierde.

Dormi

Cercetătorii au știut că somnul scurt duce la creșterea în greutate. Oamenii care nu dorm cel puțin 6 ore noaptea sunt predispuși la supraalimentare și, de obicei, au poftă de alimente bogate în amidon și zahăr.

Se pare că supraalimentarea nu este singura problemă atunci când înșelați somnul; neînchiderea suficientă încetinește și metabolismul.

Cercetătorii de la Universitatea din Pennsylvania au adus recent 36 de adulți sănătoși în laboratorul lor de somn. Peste 5 zile, jumătate din grup avea voie să doarmă doar 4 ore pe noapte; cealaltă jumătate a ajuns să doarmă până la 10 ore o dată.

Chiar dacă grupul cu restricții de somn a fost activ și treaz pentru mai multe ore din zi, metabolismul lor în repaus a încetinit cu aproximativ 50-60 de calorii pe zi, spune autorul principal al studiului Namni Goel, PhD. Goel studiază medicina somnului la Facultatea de Medicină a Universității din Pennsylvania.

Nu este o sumă uriașă, dar „aceasta se poate acumula în mai multe nopți de restricție de somn”, spune ea.

Și mai îngrijorător, spune Goel, este că metabolismul pulverizează exact pe măsură ce apetitul crește. Voluntarii ei cu restricții de somn au mâncat cu aproximativ 500 de calorii în plus în fiecare zi, așa că dezechilibrul total de calorii din cauza lipsei de somn a fost substanțial – în jur de 550 de calorii pe zi, suficient pentru a duce la o creștere în greutate de aproximativ un kilogram în fiecare săptămână.

A continuat

Proteină

Kevin Hall, PhD, un https://produsrecenzie.top/idealslim/ investigator principal la National Institutes of Health, a făcut experimente pentru a testa ideea că toate caloriile sunt egale, indiferent de unde provin. Cu grăsimi și carbohidrați, asta pare să fie adevărat. Dar Hall spune că proteinele par să fie o altă poveste.

„Se pare că ar putea exista un beneficiu în creșterea cantității de proteine ​​pe care o consumi”, spune el, deși sunt necesare mai multe cercetări înainte de a putea spune cu siguranță. Și nu este sigur de ce proteinele ar putea stimula metabolismul, dar are câteva teorii.

Corpul cheltuiește mai multă energie încercând să digere și să absoarbă proteinele decât grăsimile și carbohidrații.

„De asemenea, ar putea crește rata metabolică, dar foarte ușor. Nu vorbim despre creșteri uriașe aici”, spune Hall.

Dietele care schimbă sursa principală de calorii a organismului de la zahăr sau carbohidrați la grăsimi vă pot ajuta, de asemenea, metabolismul. Dietele care fac acest lucru se numesc diete cetogenice. Ele tind să fie mai bogate în grăsimi sau proteine ​​și mai scăzute în carbohidrați.

Într-un studiu recent, Hall a făcut ca 17 bărbați supraponderali sau obezi să urmeze două diete diferite și sărace în calorii. Prima a fost o dietă mai bogată în carbohidrați și mai scăzută în grăsimi. A doua a fost o dietă cetogenă care a fost mai scăzută în carbohidrați și mai mare în grăsimi. Proteinele au fost păstrate la fel între cele două diete. Bărbații au slăbit în ambele diete, dar metabolismul lor a fost puțin mai mare în dieta ketogenă.

Mesajul pentru persoanele care doresc să piardă în greutate este că, dacă intenționați să reduceți caloriile, nu reduceți aportul de proteine.

Mâncatul mai multor proteine ​​poate ajuta la menținerea metabolismului de odihnă ridicat, ceea ce vă poate ajuta atât să pierdeți în greutate, cât și să vă mențineți după.

Pierdere în greutate

Când slăbim, corpul nostru se luptă din greu pentru a o recăpăta.

Eric Ravussin, PhD, director al Centrului de Cercetare a Obezității Nutriționale de la Centrul de Cercetare Biomedicală Pennington, aseamănă această rezistență la pierderea în greutate cu ceea ce se întâmplă atunci când tragi un arc.

„Cu cât îți îndepărtezi mai mult greutatea de punctul tău natural de stabilire, cu atât corpul tău va rezista mai mult”, spune el.

A continuat

O modalitate prin care organismul rezistă la pierderea în greutate este să-și încetinească metabolismul în repaus. Cu cât pierderea în greutate este mai rapidă și extremă, cu atât metabolismul pare să încetinească mai mult.

O serie recentă de studii a arătat exact cât de dramatică poate fi încetinirea metabolică după pierderea în greutate.

Hall a petrecut 6 ani urmărind concurenții din sezonul opt al "Cel mai mare ratat" reality show.

Spectacolul ia oameni obezi și îi împerechează cu antrenori care îi împing prin exerciții extreme — până la 4 ore și jumătate în fiecare zi — și diete stricte, astfel încât să piardă rapid în greutate.

pl_PLPolish